Detox/ontgiften

 

DETOX (ontgiften)

Bij specifieke klachten of vermoeidheid wordt geadviseerd eerst een ontlastingsonderzoek te laten doen omdat in de darm vaak de oorsprong ligt.

Door opsporen en elimineren van storende voeding(stoffen) en pathogenen heeft elke behandeling meer kans op slagen, vooral een detox-kuur! Door inzicht van het darmmilieu kunnen bijwerkingen tijdens ontgiften een heel stuk gereduceerd worden en terugkeren van de klachten na de kuur voorkomen worden. 

Er zijn diversen manieren van ontgiften, de basis begint met (biologische) voeding en voldoende mineraalwater drinken!

Belangrijk is welke manier jou het meeste aanspreekt en bij jou past, want hierdoor is het beter vol te houden!

Je kan er voor kiezen om het op een langzame manier doen of juist niet.

Er zijn detox-kuren met speciale kruidenmengsels, tinturen, voedingssupplementen, of d.m.v. een klei-kuur, een dieet al dan niet aangevuld met sappen en vezels, basetoevoer met voeding of juist door te (half)vasten, speciale thee├źn, drainage-druppels of ontzurings-zouten.

Belangrijk is om tijdens het ontgiften probiotica, antioxidanten en evt. enzymen te gebruiken om je reiniging(s)(organen) te ondersteunen.

Mogelijkheden genoeg, afhankelijk van je voorkeur, klachten, intentie of levensstijl.

Wil je door de kuur niet te veel belast worden, dan kan je kiezen voor een milde manier.

Door het volgen van een licht dieet gedurende geruime tijd, aangevuld met tincturen, sappen en kruidenthee├źn, kan je lichaam op een rustige manier de opgeslagen afvalstoffen kwijt raken. Wanneer je voorkeur uit gaat naar een snellere manier, moet je hiervoor zeker een rustige en gunstige periode kiezen. Als je in de geplande periode veel verplichtingen, feestjes en afspraken hebt, dan zijn je goede voornemens al gedoemd om te mislukken!

Bij je keuze moet je ook je dagelijkse bezigheden in ogenschouw nemen: immers iemand die zwaar lichamelijke arbeid verricht, kan beter een andere kuur kiezen dan iemand die een kantoorbaan heeft.

Reacties bij een milde manier van ontgiften kunnen zijn:

Pukkels over de gehele huid, uitslag op de tong, veel transpireren, een ruikende lichaams-geur en/of adem, donkere vaginale afscheiding, gasvorming en veel urineren.

Bij detoxen op een hoger tempo kan je naast bovengenoemde klachten ook last krijgen van hoofdpijn, griepgevoelens, braken, emotioneel worden en last krijgen van huilbuien of depressiviteit. (reactie van Herxheimer)

Dit alles komt doordat er meer afvalstoffen vrij komen dan verwerkt kunnen worden door de organen die betrokken zijn bij ontgiften. (darmen, lever, nieren, longen, huid, bloed en lymfestelsel)

Het is van voorbijgaande aard! Je kan zelf deze klachten verlichten door de dosering te verminderen, veel mineraalwater te drinken, evt. zuiveringszout te nemen, te scrubben of droogborstelen, wisselbaden te nemen. Ook colon hydrotherapie of saunabezoek versnellen het kwijt raken van de toxische stoffen.

De Chinese geneeskunde weet al duizenden jaren lang: "Wat de nieren en blaas niet kunnen uitscheiden, dat moet de darm uitscheiden. Wat deze echter niet kunnen uitscheiden, dat moeten de longen het doen. Als alle tezamen niet genoeg giftstoffen kunnen uitscheiden, dan moet de huid inspringen. En wat tenslotte de huid niet meer kan uitscheiden, dat leidt tot de dood"

Het is nog altijd zo: een gezonde geest in een gezond lichaam!

 

Detoxen door slowjuicen

Slowjuicen is een populaire bezigheid en mits goed toegepast werkt het ontgiftend. Hoewel veel mensen zich bezighouden met fruitsapjes en smoothies is er ook een grote community die zich uitsluitend inlaat met gezonde voeding. Tarwegras is daarbij helemaal "hot". De eigenschappen van dit tarwegras zijn bijzonder positief: geperst tarwegras zit vol vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl. Een klein glaasje van 35ml laat zich qua vitaminen vergelijken met een kilo groenten! Meer weten? Kijk voor meer informatie over slowjuicen en tarwegras op www.sapmachines.nl. Het persen van tarwegras kan namelijk lang niet met elke machine en ook niet elke slowjuicer is geschikt.

Kijk zeker eens op:  www.sapmachines.nl